Info

Hilda schildert op een kleurrijke en spirituele manier en op verschillende materialen. Ik ben altijd al gefascineerd van de kleuren. De trilling van de kleuren kunnen voelen.

Ik maak schilderijen, krachtstenen, rainsticks, beelden, mandala's van leer, beschilder keramiek.

Vooral de stenen die ik beschilder worden vaak hele persoonlijke levensstenen die de persoon veel kracht geeft.

Ik raapte altijd al veertjes en steentjes van de grond, zien wat er voor mijn voeten ligt. Voor mij heeft een steen een oerkracht. Ik kijk er doorheen en word er door geraakt. Een steen geeft mij informatie, wat er op mag te komen staan.

Er liggen stenen van mij op verschillende plekken in Europa.

In mijn schilderwerken zet ik heel veel in beeld. Daar moet men echt de tijd voor nemen om die goed te bekijken en te voelen. En iedere keer vindt men weer iets nieuws. Mijn schilderijen zijn oneindig en verbindt werelden met elkaar.

Het beeld kan altijd verder gaan. Zo is het leven ook, verder durven kijken dan de horizon, verder luisteren dan de stilte.

 

De mens kan zo ontzettend veel leren van de planten,bomen, dieren. Alleen maar luisteren en observeren. Geen oordeel geven. Het anders leren kijken naar het echte leven.

Daarbij maak ik veel verschillende Indiaanse attributen, kleding, sieraden, smeedwerk.. En alles wordt met zo n diepe intensie gemaakt, met een ziel erin, dat de ontvanger de werking ervan goed kan voelen. En heling zal brengen.

Bijvoorbeeld een dromenvanger, die zo persoonlijk wordt gemaakt, die 's nachts in uw diepste dromen, u nieuwe inzichten gaat geven.

Niets wordt voor niets gemaakt. Alles heeft een betekenis.Wij zijn samen Crealive, en geven workshops. En bieden u de gelegenheid om het ritme van uw eigen natuur weer te ontdekken. Het leven zoals het bedoeld was. Maar dat verloren is gegaan door steeds minder in de natuur aanwezig te zijn. Dan ontstaat het gevoel gescheiden te zijn van de ware oorsprong, en uit evenwicht zijn.Wij leren u hoe u nieuw leven kan inblazen door uw daden en artistieke talenten. En de beperkingen, die uw creativiteit in de weg staan op te ruimen.Crealive biedt ook de mogelijkheid om gezellig met vrienden of familie een dag creatief bezig te zijn,schilderen, maken van een dromenvanger, rainstick ed, of om te leren omgaan met pijl en boog en tomahawk, en s avonds gezellig rondom het vuur.Of een kookworkshop, waarbij een gerecht wordt gemaakt met de vele kruiden en hierover uitleg wordt gegeven.Crealive bezoekt ook scholen, waar we over het Indianenleven vertellen en het respect voor de natuur vergroten. En laten de kinderen heerlijk creatief bezig zijn, waarbij ze hun scheppende krachten en hun fantasie nog meer kunnen ontplooien.Leren vanuit hun eigen kracht.Ook reizen we geregeld naar Duitsland, naar de Harz of Mecklenburg. Daar verblijven we in een boshuis midden in het woud. Waar ook creatieve- en kruidenworkshops worden gegeven.Want daar schenkt ons de natuur de kruiden in overvloed. Daar waar de echte stilte heerst, en hierdoor zult u merken dat uw zintuigen weer scherper worden en u meer spritituele en creatieve inspiratie zult krijgen.Crealive brengt u terug naar uw eigen natuur.Manitoutanka is een Medicijnman van de Mandan stam uit Canada. Ik ben lang geleden naar Europa gekomen om de mensen weer te leren van de natuur, de kennis die veel is verloren in het westen.

Wat de planten en dieren ons te vertellen hebben. Wat de vele kruiden ons te bieden hebben. Wat men hier onkruid noemt zijn vaak de waardevolste kruiden voor degene die ze in eigen tuin heeft staan. Over elke plant,kruid is iets te vertellen en kan heling brengen in het lichaam. Uw eigen medicijn.

Ook worden de kruiden gebruikt om mee te koken.