Workshop reizen naar de Harz in Duitsland

Verschillende keren per jaar reizen we met groepen naar het Harzgebergte in Duitsland, waar we in een boshuis verblijven. Om weer terug te keren naar u zelf, naar de basis. De rust weer terug vinden in uw zelf. De verloren kennis van de natuur weer naar boven halen.Het huisje staat in het bos met het uitzicht op een groot weiland, omringd door de geweldige bossen en de bergen op de achtergrond.Het is daar echt stil. U hoort het ruisen van de wind, de vele vogels die hun lied voor ons zingen, de herten, de zwijnen, de vossen, en meer dieren die nieuwsgierig komen kijken, waar we veel van kunnen leren.

In het huisje is een kamer met tafel en bankje, stoelen en een houtkachel. Een keukenblok, een slaapkamer met vier stapelbedden. In de kamer kunnen eventueel twee mensen op een luchtbed of matras slapen. Of wie het graag wil, mag zelfs buiten in de open lucht slapen. Genietend van de nacht geluiden en ontelbare sterren aan de hemel. Er is geen water, geen stroom. Het water halen we uit de pomp. Zo leert men zuinig met water en de natuur om gaan. En u zult ervaren dat we maar heel weinig nodig hebben om mee te leven.

U zult leren over de vele kruiden die de Harz ons te bieden heeft, en die we in overvloed kunnen gebruiken. In de gerechten die buiten boven het vuur gemaakt worden zult u tegelijkertijd leren en proeven wat de kruiden voor het lichaam doen. Eten moet nieuwe energie geven. En dat zult u zeker voelen in de Harz.

Ook gaan we creatief aan de slag, door bijvoorbeeld een dromenvanger te maken met dingen die we vinden, een medicijntasje maken of schilderen,pijl en boog schieten, tomahawk gooien. Maar ook  forellen vissen. 's Avonds rondom het vuur en gezellig met elkaar praten, verhalen vertellen, een hapje eten, muziek maken. Er zal gedrumd worden. En dit alles brengt ook een spirituele ontwikkeling op gang. U zult als herboren terugkomen door de rust en ervaringen en kennis die u hebt meegekregen. Die u weer kan doorgeven in uw eigen leefomgeving.

Voor verdere informatie kunt u ons mailen of bellen.